Zwemloop

20 augustus 2014

Vorig jaar werd de 1e zwemloop georganiseerd in zwembad de Sawn Doarpen in Gytsjerk. De gemeente Tytsjerksteradiel had zwemjuf Astrid Zijlstra uit Lekkum gevraagd dit te organiseren. De geplande datum bleek niet zo goed gekozen, er waren veel vakanties en druk op de hardloopkalender zodat er te weinig sporters zich aanmelden.Toch was het een leuke activiteit, een finishboog plus marathonklokken bij de finish, geluid in en buiten het zwembad, speaker, laag inschrijfgeld voldoende propaganda gemaakt en prima wéér om deze zwemloop te organiseren. De deelnemers en organisatie vonden het jammer dat er te weinig deelnemers waren en stelden voor om dit nog weer te doen in 2014 maar dan voor of na de vakanties. Toen was 18 juni gepland maar Nederland moest voetballen en dus ging men uitstellen en verplaatsen naar woensdag 20 augustus.

Het zat de organisatie echter nu ook niet echt mee, zeer sombere weersvoorspelling met regen en onweer en het regende bijna de gehele dag al. Niet aantrekkelijk het zwembad in te duiken maar toch werd er besloten om de zwemloop door te laten gaan. De gehele route werd aangegeven met lint en kalkpijlen, veel vrijwilligers waren bereid te helpen en DJ Christiaan verzorgde het geluid. Run2day en Albert Heijn sponsorden en de gemeente stond garant voor de kosten. 
Alles was prima voor elkaar en op facebook was de oproep om mee te doen vaak gedeeld. Maar helaas kwamen er slechts 23 deelnemers aan de start die echter veel plezier hebben beleeft aan deze zwemloop, het bleef droog en de zon was er zelfs bij. Na de finish was er vruchtendrank of bouillon en een aardigheidje als herinnering. Een ieder werd bedankt voor zijn komst en deelname.