Opening Zwembad “De Sawn Doarpen” op zaterdag 5 mei !

7 mei 2018

Weinig is zo aanstekelijk als enthousiasme. Dat ervaart de Stichting SWIM!, Laat Trynwâlden zwemmen nu badmeester Anton Nijboer de leiding heeft in zwembad de Sawn Doarpen te Gytsjerk. Er wordt door hem en zijn medewerkers druk gewerkt om van de seizoens-opening een succes te maken. Koffie met gebak staat klaar. Het geeft een blij gevoel te merken dat de medewerkers van de gemeente Tytsjerksteradiel ook hun beste beentje voor zetten bij de opening.

Met elkaar zorgen donateurs, vrijwilligers en de gemeente zo voor de instandhouding van dit prachtige zwembad “De Sawn Doarpen”.

Evenals voorgaande jaren wordt de door stichting SWIM bijeen gebrachte € 20.000 op ludieke wijze overhandigd aan de gemeente. Omdat de verbouwing van het zwembad nog even op zich laat wachten -slopen kan dus nog niet- mag voormalig wethouder Doeke Fokkema symbolisch de eerste tegel oplichten waaronder een cheque ligt. Een nieuwe tegel, met het logo van “ SWIM!, Laat Trynwâlden zwemmen komt er voor in de plaats. Tevens wordt daarmee de start van de activiteiten van SWIM voor dit jaar gemarkeerd.

Als de feestelijkheden achter de rug zijn, mag de al ongeduldig wachtende jeugd het water in. Diverse spelmaterialen liggen aan de ene kant in het bad, terwijl er aan de andere kant voldoende ruimte is om baantjes te trekken.

SWIM is dit seizoen met nog meer enthousiasme aan het werk gegaan en streeft er naar om dit enthousiasme over te brengen op de klanten.

Tot ziens op de Rinia van Nautaweg 57a in Gytsjerk.