Nieuwsbrief 2016

20 september 2016

Na een extra week zwemmen in openluchtzwembad ‘De Sawn Doarpen’ te Gytsjerk, een verademing met + 30 graden!, ging zaterdag 17 september toch echt de stop eruit. Het was weer een uitgesproken ‘Hollandse’ zomer met alle mogelijke weertypen die dit kikkerlandje kent. De vaste zwemmers hebben door weer en wind baantjes getrokken en bommetjes gesprongen. Op hete dagen kwamen de bezoekers van heinde en ver.

 

Korte terugblik…

Het badpersoneel en de vrijwilligers van SWIM! kijken terug op een goed zwemseizoen met diverse activiteiten voor jong en oud. Het bad werd door oud burgemeester Eric ter Keurs feestelijk geopend op zaterdag 30 april. Op zondag 15 mei bestond het bad 40 jaar en dit werd groots gevierd met vele genodigden; wethouder Doeke Fokkema en voorzitter Dolf Rodenhuis van stichting SWIM! onthulden een prachtig fotodoek bij de entree van het zwembad. Door Sportstimulering werd voor de kinderen een spelcircuit, een pannakooi wedstrijd en buikglijden georganiseerd. De Zwemvierdaagse was een groot succes, ondanks een enkele regenbui, met een groeiend aantal deelnemers. Ook voor de Zwemloop was de animo groot; de sportiviteit en het enthousiasme spatte er af! Op vrijdag 17 juni konden de wandelaars van de Poddeloop hun welverdiende medaille in het zwembad ophalen. SWIM! genereerde weer een bedrag van € 342,10 van de Boekenmarkt en een bijdrage uit de Badeendenrace. Zoals gebruikelijk werd het seizoen afgesloten met een ontbijt voor en door de ochtendzwemmers. Stichting SWIM! bedankte de zorgboerderijen en schoonmaakploegen voor hun waardevolle bijdrage in het schoon en net houden van het veld en de kleed- en doucheruimtes.

Kortom: een gevarieerd en geslaagd zwemseizoen 2016!

Dank, dank, dank!

Het bestuur van Stichting SWIM! wil nogmaals alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs ontzettend bedanken voor hun bijdrage in het tot stand houden en onderhouden van het prachtige openluchtzwembad in Gytsjerk.

13241266_979682092147287_2871234451648020565_n   2016 juli